top of page

Dipje insauzen. Het Middagjournaal van vrijdag 20 november 2020 (Nieuwe Feiten, Radio 1)

Bijgewerkt op: 19 jul. 2021

Beste Luisteraar,


Voor al wie in een dipje zit, omdat het herfst is of omdat u sociaal gedistancieerd bent geraakt van al wat u lief is, of omdat owow ik heb zorgen dezer dagen als een oorwurm uw brein bezet, deel ik graag enkele tips met u om dat dipje in te sauzen.

Uiteindelijk, we leven in een tips en tricks wereld, waar opgelijste goeie raadjes ons de illusie brengen dat we snel weer de dingen onder controle kunnen krijgen.

Alsof je in de branding kan staan en met een lijstje tips en tricks de aankomende golven kan domineren.


Maar goed, ik geef het lijstje toch. Zes dingen die je kan doen om je dipje in te sauzen.


Tip 1. Stuur een goeiemorgen berichtje aan iemand die alleen wakker wordt. Het maakt een groot verschil bij het beginnen van de dag. Ik heb eens op een ochtend 10 van die berichten gestuurd en was de hele dag goedgezind omdat ik 10 keer te horen kreeg hoe onwaarschijnlijk lief ik wel was. Dat deed deugd.


Tip 2. Informeer je kort en zet het nieuws af. Bekijk The Social Dilemma op Netflix en leg je telefoon weg. En dan: Lees gedichten, schrijf brieven, leer iets nieuws. Verwondering leidt altijd naar nieuwe mogelijkheden.


Tip 3. Haal herinneringen voor de geest waar je het warm van krijgt, mediteer of lig lang in bad. Of beter nog: combineer ze.


Tip 4. Bel iemand op, ook al is het lang geleden. Zeg: “wij hebben in het vijfde studiejaar nog samen in de klas gezeten en bijna was ik u vergeten… maar ik vond het toen zo fijn dat wij samen altijd als laatste werden uitgekozen in de turnles. Zo voelde ik mij niet alleen. Sorry dat ik dan toch nog altijd voor u gekozen werd.”


Tip 5. Smeer de boterhammen van je kinderen en knip ze met een schaar in de vorm van een hartje. Je mag de rest zelf opeten terwijl je je verheugt op de verrassing die hen te beurt zal vallen. Heb je geen kinderen, knip je eigen boterhammen en trek het gezicht van Mister Bean wanneer hij zichzelf verrast. Lach met jezelf.Tip 6. Plant krokussen in de voortuin van je vrienden in de vorm van een boodschap. Zo lezen ze “Amai, dat is lang geleden” tegen dat het voorjaar wordt.


Wie al eens in de zee zwemt, weet wat je best met golven doet. Ze tegenhouden kan niet, maar als je je laat drijven word je door het water gewoon omhoog en weer omlaag getild en wordt je haar zelden nat. Weet dat alles altijd goed komt, alleen vaak niet op de manier zoals je het zelf in gedachten had. Controle is overroepen. Kijk naar wat mooi is, terwijl je drijft op de golven die zich aandienen.Johan Terryn maakt de podcast, de theatervoorstelling en de Doe-Het-Zelf audiowandeling Het Uur Blauw.

651 weergaven2 opmerkingen

2 Comments


Wat een prachtig stukje genieten!

Like

Het was weer een mooie parel die we net voor het middagnieuws konden meenemen. Bedankt !!!!

Like
bottom of page