top of page
WEB_Tot onze grote spijt.png

Theaterboekingen: Ruth@thassos.be

De voorstelling is beschikbaar voor het seizoen 2023-2024 en 2024-2025.

TOT ONZE GROTE SPIJT (2022-2024)

"Ge moet u dat voorstellen : ge loopt over een strand, 

ge zijt helemaal alleen, 

gesteld op uw eigen gezelschap, 

het is tegen de middag, de zon schijnt hard ook al is het februari, 

ge zijt de klif afgedaald om te gaan lezen, 

ge loopt langs de kliffen naar het plekje waar ge altijd komt liggen 

en lap: daar ligt ineens op uw pad een dolfijn. 

Wat zoudt gij doen? 

Want ineens zijt ge niet meer alleen op dat strand. 

Ineens is daar een ander leven… in dode vorm weliswaar… 

een ander verhaal dat uw pad kruist."

 

Op zoek naar wat het gevoel spijt in zijn leven komt doen, kruisen vele verhalen het pad van Johan Terryn. Elkeen vertelt hem over zijn of haar grote spijt. Elkeen is op zoek naar een manier om de spijt te verteren. Behalve die dode dolfijn dan, die ligt daar maar wat te rotten.

 

Tot Onze Grote Spijt, de nieuwe voorstelling van Johan Terryn is een wonderlijke reis doorheen het spijtverteringsstelsel. Een geestige conférence over dat éne gevoel dat we allemaal kennen en liefst niet willen hebben op ons sterfbed: spijt.

Volg hier de speellijst en bestel tickets.

Tot onze Grote Spijt wordt gecreëerd in De Studio in Antwerpen en toert vanaf oktober 2023.

Creatiereeks : 8, 9 en 10 december 2022 in De Studio.

De premièrereeks vindt plaats op 17, 18 en 19 oktober 2023.

Succesherneming vanaf 5 oktober 2024.

Tekst, spel en vormgeving: Johan Terryn, 

Regie: Randall Casaer,

Licht: Pieter Van Leuven,

Muziek: Robbe Petitjean,

Portret: Gwen Vanderstraeten

met de steun van De Studio, Sabam For Culture en Het Nieuwsblad.

SPIJT moest veel te lang vanuit de coulissen toekijken hoe ‘ALLES IS OK’ de show steelt…

Dat is nu rechtgezet met TOT ONZE GROTE SPIJT.

Als er één ding is waar ik géén spijt van heb, dan was het mijn beslissing om naar de nieuwe voorstelling van Johan te gaan kijken.”

(Jens Dendoncker, comedian)

“Ik probeer superlatieven te vermijden omdat een te hoge verwachting nefast kan zijn, maar wat moet ik anders?

Als je thuiskomt en denkt ‘die vertoning had alles’ “

(Tim Van Aelst, TV maker)

Met humor, gevoeligheid, inzicht, zelfrelativering, métier en gedoseerde authenticiteit slaagt Terryn er in uit te nodigen, te prikken, te confronteren en te helen. Maar vooral: te verbinden. Het gevoel als publiek ‘samen’ iets unieks mee te maken.

Ik verliet uiteindelijk de zaal met de milde gedachte dat mijn spijt een verlangen is, waarmee ik opnieuw verder kan. 

Een voorstelling die je overkomt. Een beetje zoals op een verlaten strand de wilde oceaan overschouwen en het gevoel van verwondering wanneer aan je voeten een kleine schelp aanspoelt met daarin een pareltje.

(Rika Ponnet, relatietherapeut)

"Een voorstelling die je tegelijk doet lachen en je confronteert met gevoelens die je al te makkelijk toegedekt laat. Johan slaagt er dan ook nog in om je spitsvondige en diepgaande handvatten te geven om spijt te verteren. Een show die blijft nazinderen en begeesteren!"

(Prof. dr. Elke Geraerts, neuropsycholoog)

"Via zijn eigen frivool vertelde maar kwetsbare verhaal doet Johan je krachtig nadenken over je eigen levenspad. Een voorstelling die ik niet had willen missen."

(Ann De Bisschop, wellbeing expert)

“Johan z’n onthutsende eerlijkheid in Tot Onze Grote Spijt deed me over mijn eigen ‘Ik heb nergens spijt van’ twijfelen. Zeer van genoten.”
(Koen Fillet, radiomaker en schilder)

"Johan neemt je mee in verhalen van spijt, het kan niet anders of hij raakt aan je eigen verhaal. De voorstelling beklijft en zet je aan tot reflectie en actie. Must see!"

(Nina Mouton, psycholoog en bestseller auteur)

"Ik heb de afgelopen week misschien wel de strafste voorstelling van mijn leven gezien." 
(Sofie Peeters, TV maker)

“Johan Terryn (in roze broek!) durft kwetsbaar te zijn op het podium en leidt je via zijn persoonlijke en vaak grappige “spijtreis” naar de spijt die ook bij jou diep van binnen knaagt. Confronterend, verhelderend en helend.”

(Aagje Vanthomme, vtm nieuws)

Tijdens deze pakkende voorstelling laat Johan je alle kanten van spijt zien: die van hemzelf, die van zijn podcast gasten en hij nodigt je ook uit te kijken naar die van jezelf.

Zoals in zijn eerdere voorstelling is het de combinatie van brutale eerlijkheid, sprankelende lichtheid en inspirerende kwetsbaarheid die ervoor zorgen dat je als een ander, beter mens naar buiten gaat.

(Veerle Dobbelaere, actrice en coach)

Intimistisch, warm, pijnlijk herkenbaar maar altijd met humor en originele vondsten, kwetsbaar, speels en een onvergetelijke rol voor zijn mama.

(Veronique Nolens, Billie magazine)

Spijt is universeel. Iedereen wordt er ooit mee geconfronteerd en beleeft het op zijn eigen manier. Naast het rauwe en het pijnlijke, benoemt Johan hoe spijt de brandstof kan zijn om het heft in handen te nemen en te veranderen. De voorstelling is ontspannend, beklijvend en verrijkend. Het zet aan om de blik naar binnen te richten en een eerlijke reis te maken doorheen je ‘spijtverteringsstelsel’.

(Lisanne Jansen, klinisch psycholoog)

Dat was geen spiegel meer. Maar een spiegelpaleis… Grappig diepgaand of diepgaand grappig? Goeie combinatie sowieso. Knappe voorstelling!

(Margot Gadeyne)

Johan heeft het ongrijpbare ‘Laat Het Los’ tastbaar gemaakt en er betekenis aan gegeven. Het hoe-moet-ik-in-hemelsnaam-loslaten-vraagstuk is eindelijk opgelost. Net als met het Uur Blauw weet hij met Tot onze Grote spijt mensen te raken.

(Bianca Williame)

In een geseculariseerde wereld de uitdaging aangaan om mensen die als onbekenden naast elkaar zitten individueel tot een diepgaande reflectie te laten komen, heb ik als ontzettend waardevol ervaren. Johan heeft een bijzonder coachend talent waarbij zijn warme aandacht voor mensen voelbaar is.

(Vera Van de Peer)

Zacht, aftastend, intiem, reflectief, pragmatisch, pakkend… het blijft plakken. Ik bleef zelfs nazitten en bezinnen met een vriendin in de ruimte tot we het enige publiek waren.

(Brinda Priem)

 

Nog een hele avond verder gekauwd op wat het allemaal teweeg bracht. Het was diepzinnig, humoristisch, creatief, kwetsbaar, beklijvend. Zeer onder de indruk.

(Veronique Dirix)

 

Veel stof tot nadenken, afgewisseld met zalige frisse humor. Ik stond ervan versteld hoe ook onze jeugd erin mee ging.

(Katja Van Royen)

bottom of page