top of page

DEKEYNOTES

"Duurzame Positieve Mindset. Uitdaging voor de toekomst” 

 

Het is onderzocht en bewezen: mensen die positief in het leven staan bouwen reserves op die ze kunnen inzetten wanneer het moeilijker gaat.  Je wordt veerkrachtiger, socialer, emotioneel intelligenter en zelfs fysiek gezonder. Maar positief zijn is wel niet zo simpel als het internet ons voorhoudt. Wanneer het moeilijk gaat ervaren we die geforceerde positieve levenshouding eerder als toxisch.

 

Een positief leven leiden gaat dan ook niet over het negeren of wegduwen van alles wat negatief is. Elk mensenleven, elk professioneel leven gaat immers af en toe door een dal. Omdenken en doorvoelen zijn twee manieren om met ‘problemen’ en ‘lastige emoties’ om te gaan en stellen ons in staat om een duurzame positieve mindset te ontwikkelen. 

 

Bij deze keynote hoort ook de workshop "Bouwen aan een Duurzame Positieve Mindset"
 

“De kracht van spijt als kompas voor de toekomst"

 

In het Westers denken is spijt iets nutteloos ‘want het verleden kan je toch niet veranderen’. Daardoor vergeten we welke interessante informatie er in verscholen ligt. We ervaren spijt als iets negatiefs, maar eigenlijk is het een fotografisch negatief: als je de donkere kamer durft in te duiken, kun je er de positieve betekenis van ontdekken.

Hoe kan je de waardevolle informatie die in spijt verborgen zit eruit distilleren en de rest verteren? Hoe zet je als mens of als organisatie spijt in als feedback instrument, om in de toekomst betere beslissingen te nemen?

Johan Terryn sprak met vele mensen over hun grote spijt bij levenskeuzes en ontwikkelde een methode om het lastige gevoel om te zetten in een positieve kracht, een kompas voor de toekomst.

 

Bij deze keynote hoort ook de workshop "Spijtvertering in teams"

Shot by KARTELL LR-24.jpg
Shot by KARTELL LR-25.jpg

DELEZINGEN

"Tot onze grote spijt: hoe we spijt eerst moeten omarmen voor we kunnen loslaten"

(lezing)

Johan vertelt over de inzichten die hij haalde uit zijn vele podcastgesprekken met mensen met grote spijt. Wat is het nut van spijt? Wat houdt onze spijt vast? Hoe kan je het beter verteren? In zijn boek verzamelt hij die inzichten en gebruikt hij zijn eigen verhaal en dat van zijn gesprekspartners om te zoeken naar een efficiënte manier om met spijt om te gaan.

"Het uur blauw: rouwen van donker naar licht"

(lezing)

Nu de theatervoorstelling is afgelopen, is er nog de lezing waarin Johan vertelt over zijn rouwavontuur tijdens de eerste lockdown, over wat rouwen inhoudt, of er een proces is met een bijhorende handleiding en wat je nodig hebt om eraan te beginnen.

"Alles en iedereen gaat weg behalve mijn goede luim", over samenzijn met dementie

(lezing)

Dementie is een onherroepelijk proces waarbij het geheugen vertrekt. Hoe kan je ervoor zorgen in dat vertrek toch een vorm van samenblijven te vinden? Hoe kan je waardevol en kwalitatief samenzijn behouden? Johan vertelt vanuit zijn ervaringen met zijn moeder met Alzheimer.

bottom of page