top of page

Dag Zonder Iets. Het Middagjournaal van 7 maart 2022 (Nieuwe Feiten, Radio1)

Bijgewerkt op: 9 mrt. 2022

Beste luisteraar,


Het is u wellicht ontgaan maar gisteren was het de Europese dag van de logopedist. U hoort nog een beetje aan mijn uitspraak dat ik dat uitbundig heb gevierd. Charles Michel, de voorzitter van de Europese raad, hoefde die dag speciaal voor deze gelegenheid geen Engels te spreken.

Morgen is het uiteraard Internationale Vrouwendag, dan vieren we dat geen enkele vrouw ooit een oorlog is begonnen, maar vandaag staat er niks op het programma. Tenminste toch niet voor zover ik kon terugvinden.

In Nederland wel, daar houden ze vandaag de dag van de erectie. Mooi initiatief, alleen moeilijk de hele dag vol te houden. We zouden het net zo goed op een kwartier kunnen vieren. Ik verzin dit niet, soms schrijft een middagjournaal zichzelf.


Zeven maart staat dus nog leeg en omdat ik vind dat -zeker in deze tijden- elke dag een beetje zin mag worden gegeven, wou ik graag een voorstel doen. Daarvoor moest ik natuurlijk eerst uitgebreid bekijken welke dagen er allemaal al bestaan. Gelukkig heb je het betrouwbare wereldwijde web voor zo’n dingen.


Eerst en vooral kan ik u gerust stellen: aardbeiendag en slagroomdag vallen dit jaar op dezelfde dag, dat komt goed uit. Anderzijds is het wel zo dat de Internationale Dag van de Stem dit jaar op Stille Zaterdag valt. Dat is een tegenvaller. Verder vind je zowat alles: een Internationale dag voor rare loopjes, de Dag van de betaalde liefde, er is een Flipflopdag en een Dag van je Ex (maar die mag je gerust negeren). Er is de Tegenovergestelde dag (die zouden ze eigenlijk beter ’s nachts kunnen laten doorgaan), een Internationale dag van het potlood (die kunnen we eventueel wel uitgommen als we nog eens een dag te kort komen) en er is zelfs een Modderdag. En dat is een andere dag dan Moederdag.


Ik las ook ergens dat vorige zomer nog de Dag van de Klederdracht in Friesland werd afgelast wegens extreme hitte. Een wissel met de Internationale dag van het Naakt Tuinieren werd nog even overwogen, maar die valt al op de eerste zaterdag van mei. Dit jaar samen met de dag van de trekvogel, als dat maar goed komt.


U merkt het: er is al een dag van alles. Wat zeg ik: er zijn teveel dagen van. En dat terwijl mijn kinderen niet eens kunnen onthouden wanneer Vaderdag valt. Bij nader onderzoek roep ik 7 maart dus uit tot Dag Zonder Iets Waar We Aan Moeten Denken. Waarschijnlijk moeilijk in deze onheilspellende tijden, maar misschien daarom net de moeite. Volgende week is het een hele week Week van de Diëtist. Geef haar of hem of hen gerust een doosje pralines cadeau, maar best niet elke dag.Johan Terryn is auteur van het boek 'Het uur blauw', speelt momenteel de voorstelling 'Het Uur Blauw' en maakt later dit jaar een nieuw theaterproject onder de titel 'Tot Onze Grote Spijt'.

67 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page