top of page

Als een imprint in je vel

Bijgewerkt op: 24 okt. 2021


Een jaar geleden stond ik op met een idee. Dat gebeurt wel vaker, maar ditmaal was het bijzonder. Ik had het idee dat ik in mijn leven misschien wel meer dan voldoende tijd in mezelf had gestoken en dat het tijd was om me op een ander te richten.

Eerlijk gezegd: ik schrok van dit idee, ik dacht dat ik een geboren einzelgänger was, en tegelijk nam ik het ernstig.

Veel mensen ervaren de wil om iets te creëren in hun leven.

Een roman te schrijven.

Te schilderen of te fotograferen.

Een bedrijf op te richten.

Producten te ontwikkelen. Recepten uit te denken. Mode te ontwerpen. Liedjes te componeren. Campagnes te verzinnen. Toneelstukken te spelen. TV formats te bedenken.

Iets te maken waarin ze zichzelf kwijt kunnen.

Hun ei.

Iets te betekenen via het werk dat ze scheppen.

Vaak is dat niet eens een keuze, zo'n creatief leven. Eerder een onmiskenbare drang.

Als een imprint in je vel.

Maar het is niet omdat je die drang voelt, dat je niet geconfronteerd wordt met de vraag: ben ik het waard? Het oordeel daarover laten we vaak afhangen van het oordeel van anderen.

Een creatief leven brengt dan ook veel vragen en bezorgdheden met zich mee.

Is wat ik maak goed genoeg? Wordt het wel gesmaakt? Kan ik er van leven? Wie ben ik om mijn creatie op de wereld los te laten? Wie moet ik het laten zien? Hoe komt het dat mijn werk zijn weg niet meer vindt? Hoe kan ik omgaan met het grillige verloop van mijn carrière? Wat is mijn creatieve identiteit? Wat als mijn inspiratie op geraakt?

Waar vind ik de veerkracht om altijd alles uit mezelf te laten ontstaan?

Coaching kan een goede manier zijn om je eigen creatieve leven onder de loep te nemen.

Als gecertificeerd coach en creatief ondernemer combineer ik de achtergrond, ervaring en opleiding om creatieve mensen te begeleiden in hun zoektocht naar een zinvol en vervullend creatief leven. Life coaching for the creative, dus.

Creative Life Coaching is een boeiend domein waarin nog veel te verwezenlijken valt.

Onder andere VRT en Medialaan doen een beroep op mijn diensten.

Meer info en contact vind je op johanterryn.com

125 weergaven0 opmerkingen
bottom of page