top of page
Schermafbeelding 2020-11-12 om 14.24.43.

Hardcover. 200x130x20mm. Uitgeverij Lannoo. 

Een troostend cadeauboek voor wie een dierbare verloor.

Verschijnt 15 maart 2021.

De auteur verloor zijn vader in april 2020, midden in de lockdown. Door het gemis aan nabijheid die hij ervoer, maakte hij de podcast Het Uur Blauw waarin hij in gesprek ging met twaalf lotgenoten.

In dit boek verweeft Johan Terryn de verhalen van zijn tochtgenoten met een dertiende verhaal: dat van zijn eigen rouwproces. Het resultaat is een unieke vertelling over wat het betekent om een dierbare te verliezen, over afscheid zonder nabijheid, over liefde en hoop. Van donker naar licht, zoals ook de zon zich op het uur blauw langzaam laat zien.

“Dit boek is een must read voor  alle hulpverleners en beleidsmakers die in staat zijn het verschil te maken voor mensen die in coronatijden afscheid moeten nemen van het leven of van een dierbare” - Uus Knops, psychiater en auteur.

 "Het boek is een stukje tastbare troost. Je kan eraan snuffelen en het vastpakken. Geen woord teveel of te weinig, met kleurrijke intense tekeningen en moedige getuigenissen van Mooie Mensen. En doorheen het verhaal werd het geheel meer dan de som van de delen, met een gevoelde en gedragen authenticiteit die rechtstreeks van het blad sprong.” - Els Heene, klinisch psycholoog en gedragstherapeute.

bottom of page