top of page

Vergeelde droom afstoffen. Het Middagjournaal van 26 juni (Nieuwe Feiten, Radio 1)

Beste Luisteraar,


Zo’n periode van stilstand en isolatie doet een mens al eens nadenken. Niet dat dat anders niet gebeurt, maar sommige dingen hebben nu eenmaal een zee van tijd nodig, vooraleer ze nog eens overdacht worden.

Ik weet al langer dan vandaag dat ik graag verhalen vertel. Ik was zes toen ik dat ontdekte. Maar door de afgelopen quarantaine en de vele afgelopen kilometers weet ik beter dan ooit dat ik verhalen wil vertellen die een verschil maken, die raken, die verbinding leggen tussen mensen in een wereld die sneller verhard dan secondelijm.

Dat doe ik al een tijdje in het theater, in mijn stukjes hier op de radio, in mijn podcast, misschien ooit nog eens op een beeldscherm. Het is geen radicale ommegooi, maar als het roer wat naar een bepaalde kant aan het overhellen was, heb ik er ondertussen nog een flinke zwaai bij gegeven. Zo varen we dus verder.


Ik kan me voorstellen dat sommigen onder u ook met zo’n verhaal zitten. Van het leven anders te willen leiden dan voorheen het geval was. Misschien hebt u wel een vergeelde droom herontdekt op de zolderkamer van uw verlangens en kan u de drang om die weer af te stoffen niet weerstaan.

Misschien is het plan nog niet helemaal helder, maar dringt een radicale omgooi zich wel aan u op. Ik stel me dan zo voor dat u besloten hebt om alsnog ballerina te worden of voetballer na uw veertigste, of dat u uw villa wil inruilen voor een kluizenaarsleven, of dat u van uw minnares een echte partner wil maken, of dat u beslist hebt boven het politiek gekrakeel uit te stijgen en een echt verbindend beleid te gaan voeren voor dit land. U merkt het, ik ben een dromer. En misschien bent u dat ook.

Als dat zo is, wil ik het graag horen, beste luisteraar, want ik wil uw verhalen helpen vertellen. U weet vast mijn website te vinden en zo contact te nemen. En mocht dat niet het geval zijn, hebt u misschien nog ergens een gele briefkaart liggen.En als u nu denkt, ik hou me stil, want voor je ’t weet moet ik vroeg opstaan voor die Terryn, dan kan ik u gerust stellen. Het tijdstip voor de gesprekken staat nog niet vast, misschien doen we wel eens iets met zonsondergang. Maar wel dat ik ze ga vertellen. Want als ik één ding heb waar ik warm voor loop, dan is het dàt wel.

Fijne zomer allemaal, zorg goed voor uzelf en voor mekaar en maak die plannen waar.


Johan Terryn is coach, acteur en maakt de podcast Het Uur Blauw over mensen die een dierbare verloren tijdens corona tijden.

193 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page