top of page

Unboxen. Het Middagjournaal van 17 maart 2021 (Nieuwe Feiten, Radio 1)

Beste luisteraar,


Ik ben niet het type persoon dat graag gebruiksaanwijzingen leest. En dat heb ik mij onlangs lichtelijk beklaagd.


Ik zat vorige week vol ongeduld te wachten op een super belangrijk doosje dat met de post zou toekomen. Onprettig ongeduld, zoals wanneer je zit te wachten op de persconferentie van de veiligheidsraad die nog eerst een powerpoint in elkaar moet zien te knutselen. Toen het eindelijk toekwam heb ik het genadeloos bruut ge-unboxed, waarbij helaas ook de gebruiksaanwijzing is gesneuveld.

De inhoud van het pakket betrof een stabilizer selfie stick tripod, dat is zo’n ding waar je smartphone in bengelt en je geweldig cool en stabiel jezelf en de doosjes die je per post ontvangt kan filmen. Behalve dan het doosje waarin het zelf verzonden werd uiteraard. Ik was opgewonden omdat ik één van de volgende dagen mijn allereerste unboxing video wilde draaien. Dat is dus zo’n filmpje waarbij iemand iets per post ontvangt wat ie doorgaans zelf besteld heeft en dan heel enthousiast ontdekt wat er in het karton zit.

Toen de nog super belangrijkere doos toekwam, deze die ik filmisch wilde unboxen, bleek het ding, de stabilizer selfie stick tripod, niet te stabiliseren en mijn telefoon sloeg hulpeloos alle kanten op in de houder.

In al mijn ongeduld kon ik mij ondertussen niet meer houden en rukte ik de doos open waarin een 20-tal exemplaren van mijn verse boek Het Uur Blauw zich bevonden. Ik stak mijn neus in de doos om eens flink te ruiken aan het vers gebladerte maar onderweg zag ik mijn smartphone doelloos naast mijn hoofd bengelen. Het filmde de andere kant op.


Mijn uitgever had nog zo gezegd : zorg dat je een unboxing video maakt voor op social media. U hoort het: uitgevers van boeken zijn mee met hun tijd.

Ondertussen weet ik dat die stabilizer selfie stick tripod op batterijen werkt en dat ik die dus ook eerst moet aanzetten voor er ook maar iets gestabiliseerd wordt. Ik heb nu zo’n slappe unboxing video die de muur filmt terwijl je mij aan mijn nieuwe boek hoort ruiken. Lees uw gebruiksaanwijzingen, beste luisteraar, lees ze gewoon. Het wijst simpelweg iets aan wat het gebruik vergemakkelijkt. Meer niet.


Johan Terryn is acteur en auteur van het recent verschenen boek "Het Uur Blauw". Momenteel kan je ook zijn podcasts Pleisterplaats en Hoor mij beluisteren.

96 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page