top of page

Schouderklopje. Het Middagjournaal van 6 mei 2022 (Nieuwe Feiten, Radio 1)

Beste luisteraar,


En dat méén ik. U bent de beste luisteraar. Al die andere zijn ook goed, maar niemand kan op tegen U. En Uw luistervaardigheid. En Uw luisterbereidheid ook. Ik kan niks zeggen of U heeft het gehoord. Nu weer. U bent zoveel meer dan een luistercijfer, u bent echt wel de king of luister en bijval. U bent top. Ik geef U dan ook graag deze schouderklop.


Mocht ik kunnen, ik zou een knaller van een review over U achterlaten op Google. Maar dat kan nu even niet omdat ik nu met dit Middagjournaal bezig ben. Maar anders zou elke Googelaar weten hoe geweldig U kan luisteren.


Een schouderklopje kan deugd doen. Soms hebben we daar wel eens behoefte aan en dan is dat fijn als er spontaan eentje komt. Spontaan zeg ik wel. Je kan zoiets niet afdwingen.


Sommige service bedrijven hebben tegenwoordig wel een hele hoge nood aan schouderklopjes. Zij wachten niet tot ik even tijd heb om een review te schrijven, nee zij mailen mij nog voor ik het woord schou-der-klop-je gezegd krijg.

“Wij hebben gisteren een pakje bij u geleverd, wil u even laten weten wat u vond van onze service? Wij vragen maar enkele minuten van uw tijd.” Lieve service bedrijven, als ik al op al die mails van u zou ingaan, ik had er een dagtaak aan.


Sta me toe dat ik het even zo oplos: “Ja, ik ben blij dat het pakje geleverd werd en dat er geen deuk in zat. Wat knap van jullie dat dat gelukt is. Doe zo voort.”

En: “Ja, die hotelkamer was in orde. Er stond een bed in en dat is altijd fijn als je eens een keertje wil slapen.”

Jullie hoeven echt niet zo onzeker te zijn allemaal. In het vervolg kan je er misschien zo over denken: als je als bedrijf er in slaagt te doen wat je belooft, dan zal ik tevreden zijn. Is dat geen goeie afspraak?


Want ik kan echt niet de hele dag reviews zitten schrijven om uw sociale mediamuren vol te kladden met lof. Dus: gewoon uw best doen, dan is het oké voor mij. En niet zo onzeker. Want als jullie mails blijven sturen die naar een schouderklopje hengelen, dan stopt die tevredenheid misschien ooit wel eens. Iets om over na te denken toch?


En voor de rest: doe zo verder, flink gewerkt.Johan Terryn maakt dit jaar een podcast en theatervoorstelling over spijt. Als je mee wil werken aan dit project, stuur je spijt-verhaal naar hetuurblauw@johanterryn.com

113 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page