top of page

Quaranteinde. Het Middagjournaal van 29 mei (Nieuwe Feiten, Radio 1)

Beste luisteraar,


Nu we stilaan het quaranteinde in zicht krijgen -oeps ik had u beter gewaarschuwd voor die woordspeling- het quaranteinde dus - neem ik graag eens een momentje samen met u om te kijken hoe ik dat eigenlijk heb overleefd al die weken. Zo kan ik voor mezelf een excelletje maken, een soort strikt stappenplan dat ik een volgende keer gewoon kan open klikken en na kan leven. Tenzij het dat keer om een computervirus gaat natuurlijk. Ik leg best ook nog een afdrukje in de bureaulade.


De titel luidt als volgt: Wat te doen als je wereld instort?

(Dat klinkt een beetje dramatisch, maar goed, ik gebruik graag titels die mijn aandacht trekken.)

Wat te doen als je wereld instort?

Stap 1. Eet 700 zakken chips.

-Paprika of Pickles, dat hangt er vanaf wat je het liefste lust.-

Stap 2. Staar naar het plafond.

Stap 3. Denk na over de dood.

Stap 4. Google jezelf een bult.


Ik onderbreek even om te vertellen -gewoon omdat ik er nu aan moet denken- dat ik in deze fase hard heb moeten lachen met iemand op Facebook die een foto van zijn plafond postte met als bijschrift: “Ik ben genomineerd om tien dagen lang een plafond te kiezen dat me sterk heeft beïnvloed. Geen uitleg, alleen een foto.”

Ja, je had het moeten zien verschijnen plots, op je wall. Echt lachen.


Maar we gaan verder.

Stap 5. Slaap jezelf te pletter.

Stap 6. Ga een keer wandelen.

Stap 7. Ga een keer wandelen met iemand.

Stap 8. Ga een keer wandelen met iemand bij zonsopgang.

Stap 9. Wordt een nieuwe mens.

Stap 10. Bouw een betere wereld.


Beste, luisteraar, ik weet het, dat ging plots rap op het eind. Maar ik leer uit deze excell sheet dat stilvallen soms nodig is om energie vrij te maken om nieuwe initiatieven te nemen; om een breder perspectief te zien; om nederig te voelen dat we allemaal verbonden zijn en afhankelijk van elkaar. Nu we stilaan weer op gang komen, loop ik rond met het volle besef: “Laten we geen slagbomen zijn voor elkaar maar hefbomen.”

-Oké, die zet ik op een tegel. Bond Zonder Naam, eet je hart uit.-Johan Terryn is coach, acteur en presentator en maakt momenteel de podcast Het Uur Blauw.

Johan Terryn is coach, acteur en presentator en maakt momenteel de podcast Het Uur Blauw.

205 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page