top of page

Lunchtijd. Het Middagjournaal van woensdag 18 november 2020 (Nieuwe feiten, Radio 1)

Bijgewerkt op: 19 jul. 2021

Beste luisteraar,


Nu de coronakilo’s zich weer dreigen op te stapelen, wil ik u graag al mijn kennis inzake gezonde voeding ten dienste stellen in dit Middagjournaal. Het is tenslotte lunchtijd, de tweede belangrijkste maaltijd van de dag. Het hoeft niet altijd over trump en corona te gaan. Waar zal ik beginnen?


Ik heb altijd al een boontje gehad voor seizoensgroenten. In november is dat andijvie. En allerlei kolen. En biet. Ik heb bij nader inzien vooral een boontje voor seizoensgroenten in de maanden die niet beginnen met ‘november’, zoals augustus. Dan zijn groene boontjes en komkommer namelijk van de partij.

Maar alle gekheid op een groentesaté, ik kook graag gezond. Dat is echt.


Pascale Naessens heeft trouwens een nieuw kookboek, zag ik in de boekhandel. “Echt Eten”, heet het. Ik leid daar gemakshalve uit af dat ze terug met aardappelen kookt. En ik heb ook een kookboek over intermittant fasting zien staan in de rekken. Maar 200 blz om uit te leggen dat je je ontbijt moet overslaan, vind ik precies wat veel.

Dat vasten heb ik gewoon zonder boek voor u uitgeprobeerd. Ik kan u zeggen dat het makkelijk te doen is en evengoed vol te houden. Mochten er pensen zijn die willen vermageren. Het is een beetje zoals naar de films van The Hunger Games kijken terwijl je regelmatig de play/pauzeknop indrukt.

Je bent het vrij snel gewoon en je valt er betrekkelijk van af.

Intussen vergeet je gewoon dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd is van de dag, sorry bomma het is niets persoonlijks, en je bijt op je tanden tot na de middag. Dan is het lunch en mag je op iets anders bijten.


Als u op dit moment denkt, waar gaat dit middagjournaal naar toe? Dan kan ik u dit zeggen: als ik honger heb, word ik onsamenhangend.Lunch is de tweede belangrijkste maaltijd van de dag, na het avondeten. Het avondeten is gewoon super belangrijk voor mensen die houden van eten zoals ik. Elke dag eindigt op een hoogtepunt. Nee, dat intermittant gefast heeft mijn leven veranderd, beste luisteraar. Het geeft meer energie en focus. En op dit moment richten mijn energie en focus zich duidelijk naar de tweede belangrijkste maaltijd van de dag, want ik heb een razende honger.


Johan Terryn maakt de podcast, de theatervoorstelling en de Doe-Het-Zelf audiowandeling Het Uur Blauw.

684 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page