top of page

Grasmaaier. Het Middagjournaal van 22 april (Nieuwe Feiten, Radio 1)

Bijgewerkt op: 20 jul. 2021

beste luisteraar,


Is er iemand onder u die een grasmaaier kan herstellen? Ik vraag dat niet zomaar, ik vraag het ook niet voor een vriend, ik vraag het omdat mijn grasmaaier kapot is.

Nu zou je denken: zo’n hand geduwd rollend modelletje, hoe kan dat in ’s hemelsnaam kapot gaan? Dat is niet eens een machine. Nee, je duwt ertegen, die scharen rollen en hups het gras dat ertussen zat, is gezien.

Dat dacht ik dus ook toen ik het kocht: Twee jaar garantie? Hoeft niet. Zoiets gaat toch nooit kapot.


Groot is mijn verbazing nu de grasmaaier na drie jaar niet meer rolt. Ze slagen er dus ook al in om zo’n hand geduwd modelletje stuk te kunnen laten gaan.

Alsof een riek of een spade kapot kan gaan…


Pas op, ik ben meteen in actie geschoten.


Ik ben de gebruikershandleiding gaan opzoeken.

Ik heb -oké-hier en daar nog wat oud gras en zand verwijderd.

Ik heb de twee vijzen die er los te vijzen waren los gevezen.

Ik heb er met een hamer op geklopt.

Ik heb mijn vader nog gebeld, maar die nam helaas niet meer op.

Ik heb in mijn ogen àlles gedaan wat in mijn mogelijkheid lag, en oké ik vertik het om te gaan aanschuiven aan een tuincenter.Dus nu zoek ik iemand die nog dat éne stapje verder kan gaan. Een niet-essentieel stapje misschien, maar toch. Die zo’n grasmaaier kan bekijken, net zoals mijn vader dat zou hebben gedaan vroeger, die eens gromt en het ding dan in twee minuten weer laat rollen. Die mij vervolgens verbijsterd achterlaat met een glimlach, die het woord “makkie” moet uitbeelden. En dat alles terwijl ik wanhopig zoek naar een papiertje om te noteren wat hij nu precies deed om het ding weer aan het rollen te krijgen. Zo iemand zoek ik dus.

Want u begrijpt, beste luisteraar, het gras is niet in quarantaine. Dat groeit gewoon voort.


Beluister hier.


Johan Terryn is professioneel gecertificeerd coach, mediacoach, schrijver en acteur.

Meer info op deze website. Reageren kan hieronder of in een privébericht.

103 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page