top of page

Dat mag toch nog benoemd worden? Het Middagjournaal van 14 juni 2022 (Nieuwe Feiten, Radio 1)

Beste luisteraar,


"Het is u niet ontgaan wellicht dat de Australische wereldster Nick Cave onlangs een Berchemse frituur heeft veroverd. De Dirk-de-Wachter-van-Down-Under, zoals hij ook weleens genoemd wordt, eiste daarbij twee champignonkroketten op. De friturist kondigde al aan deze week extra champignonkroketten te zullen maken, wat bewijst hoe snel de omvolking van de kroketpopulatie kan geschieden. Als het aan dit tempo doorgaat, zit volgende maand heel Berchem aan de champignonkroket. Dat is niet mijn mening, maar dat mag toch nog benoemd worden? Kunnen we ons ooit nog in België voelen in Berchemse frituren is de vraag die zich nu stelt, en die ik graag voorleg aan onze gast…" (Nog niet toegezegd).


Wat u misschien niet zal verbazen is dat ik momenteel dit introductietekstje aflees van een A4-tje dat uit het redactielokaal van De Zevende Dag werd gesmokkeld en dat geheel toevallig in mijn handen terecht kwam. Het betreft de voorbereidingen van de Heer Lieven V. voor de volgende uitzending waarin een item zal zitten over het festivalseizoen dat zich deze week ook in België op gang trekt na twee jaar oponthoud, met Graspop en Werchter Boutique.


Ik heb lang getwijfeld, maar ik dacht ik lees het u toch voor zodat u voorbereid bent op de storm die hierop zal volgen, ter meerdere eer en promotie van de festivalsector dit keer, die toch behoorlijk geleden heeft onder twee stille zomers. “Die hebben het al moeilijk genoeg,” moet Lieven V. gedacht hebben. “Laat mij hen maar wat helpen met wat extreemrechts gewauwel, dat genereert altijd aandacht.”


Oh en nu ontdek ik hier aan de achterkant ook nog een tekstje. ‘Helemaal mijn draad kwijt’ … ‘heb me daar totaal knullig trachten uit te wrikken, in ongepaste bewoordingen’ ... ‘geen idee dat die champignonkroket huisgemaakt was’. Ah voilà, de verontschuldigingen staan al klaar voor de volgende dag. Send tweet.


Het rommeltje in de buik van Nick Cave op het concert de dag nadien in Nederland, daar had evenwel niemand het over. Dàt bleef een goed bewaard geheim, of zoals ze daar op het festivaldomein zeggen: 'a best kept secret'.Beluister Johan's nieuwe podcast "Tot Onze Grote Spijt" waarin mensen vertellen over hun, jawel, Grote Spijt.

164 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page