top of page

Try-out reeks "Ankerman" afgelopen

Bijgewerkt op: 18 dec. 2019


Een try-out reeks is een creatie- en een groeiproces. Je vertrekt met een tekst en je eindigt met andere tekst. Je probeert dingen uit, wat niet werkt, laat je achter. Je speelt dingen anders om te kijken of ze zo beter werken. Het waren vier intense weken. Hoogspanning. Om uiteindelijk in de Arenberg in Antwerpen met twee voorstellingen te eindigen die een goed vertrekpunt zijn om volgend jaar de draad weer op te nemen.

Het publiek dat de try-outs heeft bijgewoond, is daarbij mijn onmisbare graadmeter. Ze zagen vaak geen affe voorstelling maar hun feedback onderweg deed me bijsturen. Ik hoop dat ze achteraf nog eens naar de échte versie komen kijken. Want de grappen worden beter, de interactie wordt straffer en maken de totaalervaring van deze vertelling in de vorm van een motivational speech alleen maar sterker.

Want volgend jaar is het voor echt. Dan moet de voorstelling er staan. Ze gaat in première in DeStudio in Antwerpen en zal daar herhaaldelijk doorheen het seizoen op het programma staan. De speellijst vormt zich momenteel nog. En daarbij is deze voorstelling voor het eerst beschikbaar om te spelen op bedrijfs- en allerlei andere events waar teamgeest, verbinding, motivatie, zelfontplooing en durf te dromen, te leven en te zijn op het programma staan.

“A N K E R M A N” vertelt het verhaal van een nieuwsanker die compleet verlamd geraakt van angst voor de wereld waarover hij bericht. Die erin slaagt het scherm stuk te slaan dat tussen hemzelf en die wereld staat. En die zich ontpopt tot een motiverend spreker die zijn publiek live life coacht in de richting van een beter leven.

De nieuwe (3de!) voorstelling van Johan Terryn wordt opnieuw een feest van groteske verhalen en rechtop staande trouvailles. Hoe lang kan je naar een robotstofzuiger kijken? Hoe krijg je een vast zittende trouwring uit? Hoe geraak je in het hier en nu? Hoe date je als je bekend bent?

Allemaal vragen in het hoofd van zijn personage onderweg naar die ene ultieme vraag: hoe kan je op het einde van je leven samenvallen met de mens die je had willen worden?

Waarschuwing: deze voorstelling kan uw comfortabel geconstrueerd wereldje overhoop halen.

Vanaf najaar 2020 speelt ANKERMAN en is de voorstelling ook te boeken. De première vindt plaats op 16 oktober 2020 in DESTUDIO in Antwerpen.

Via deze nieuwsbrief blijf je op de hoogte.


32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page