top of page

Waarom we zelf ook een software update kunnen gebruiken?

Bijgewerkt op: 9 apr. 2020


We leven in rare, gepolariseerde tijden, dat zal je wel zijn opgevallen.

Het systeem lijkt te botsen op zijn eigen limieten.

Tegelijk, als je even nadenkt, weet je dat we allemaal hetzelfde willen: een duurzame toekomst.

We willen de voordelen kunnen genieten van technologische vooruitgang, van de economische groei en van de instellingen die onze veiligheid, gelijkheid en gezondheid beschermen.

We willen voedsel voor iedereen en we willen onze aarde niet verslijten.

Zo simpel als het lijkt, zo complex is het om dat voor iedereen te verwezenlijken.

Dat komt omdat problemen geen duidelijke definitie hebben, omdat verschillende stakeholders er belangen bij hebben, omdat de problemen onderling met elkaar in relatie staan en voortdurend veranderen. Er zijn dus geen optimale oplossingen… en dat terwijl er elke dag nieuwere en meer complexe problemen opduiken.

Leiders die ons voorhouden dat er simpele oplossingen bestaan binnen deze complexiteit, maken ons iets wijs. We hebben moedige leiders nodig die de neuzen in dezelfde richting zetten en die zonder te weten waar de oplossing ligt ons begeleiden op de zoektocht naar die duurzame toekomst.

OM JE BESTE ZELF TE ZIJN, HEB JE REGELMATIG EEN SOFTWARE UPDATE NODIG. Dat klinkt logisch. Nu wat is dat?

Iedereen evolueert van baby naar adolescent naar jong volwassen. In deze transformatie gebeuren er upgrades van je operating system, zo wijst onderzoek uit. Zo kan je steeds meer complexiteit aan met steeds minder moeite.

Die upgrades zijn een soort van automatische installaties. Ze gebeuren gewoon, onbewust. Maar na die derde upgrade lijkt het automatische upgraden te stoppen. Dat wil dus zeggen dat de meeste volwassenen proberen te overleven in een wereld, waar ze niet meer de geschikte uitrusting voor hebben. Om het anders te zeggen: ze willen een windows applicatie gebruiken op een MSDOS systeem. Of Siri raadplegen op een Mackintosh.

Het gevolg is: leiders die zich voelen falen, slecht uitgerust zijn, overrompeld worden en samen met hun team verzuipen in een burn-out.

Wanneer we leiders volgen met oudere bestuursprogramma's laten die ons nieuwe problemen oplossen met oude methodes. Dat is als in de eigen voet schieten om sneller vooruit te gaan.

CREATIVE LEADERSHIP COACHING IS EEN NOODZAKELIJKE UPDATE.

Het is mogelijk voor leiders om zichzelf te transformeren in een versie van zichzelf die beter in staat is om met complexiteit om te gaan. Op een gracieuze en vanzelfsprekende manier.

Onze wereld verdient ook leiders die visie hebben en die mensen kunnen in beweging zetten, die toegeven niet alle antwoorden te kennen maar die mee het pad uitzoeken, leiders die niet bezig zijn met winst of verlies maar met iets beters voor ons allemaal.

Dat begint met een reset van oude programma's die niet meer voldoende functioneren en het uitkiezen van applicaties die wel kunnen navigeren in onduidelijke tijden.

Dat is een punt waar coaching veel kan betekenen.

Het is in reflectie gaan over je eigen besturingssysteem.

Het is afscheid nemen van applicaties die traag functioneren of niet meer het juiste resultaat brengen.

Leiders die een upgrade Creative Leadership hebben, zijn bereid met hun mensen een onzeker pad te bewandelen met optimisme en constructieve energie.

Ze staan open voor opportuniteiten en innovatie.

Met respect voor wat er is en een grote ambitie voor wat er mogelijk is.

Ze richten zich op verbetering niet op perfectie.

Ze hebben een heldere geest, een moedig hart en een bezielde overtuiging.

DOE HET OF NIET. ER IS GEEN TUSSENWEG.

Creatief leiderschap navigeert ons door complexe tijden. Maak uzelf klaar om de handschoen op te nemen.

Johan Terryn is Creative Leadership Coach

en begeleidt mensen die het voortouw willen nemen in het coaching traject DUNKº.

Mensen kunnen hun eigenwaarde versterken door reflectie. Om moed en toewijding, flexibiliteit en creativiteit, intuïtie en improvisatievermogen voluit te ontwikkelen, is het goed om inzicht en grip te krijgen op de weerstanden en oude gewoontes die je nog belemmeren om te excelleren.

Meer info? Neem contact via deze website.


35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page