top of page

de toegang tot uw volle creatieve vermogen


Sinds kort heb ik visitekaartjes. De eerste in mijn carrière. Bovendien staat er ‘Creative Life Coach’ onder mijn naam. Klinkt goed, but what does it mean?

Laten we voor de sport eerst even helder stellen wat het begrip ‘creativiteit’ in houdt. Creativiteit is ons menselijk vermogen om actief in te spelen op de noden van het moment. Creativiteit doet ons oplossen en creëren. Een plek om te overnachten, een maaltijd uit het woud. In eerste instantie waren we creatief om te overleven. Daardoor is het ook onmogelijk voor een mens om niet creatief te zijn. Het is een onderdeel van ons genetisch pakket en ons evolutionair erfgoed.

Vaak zetten mensen het woord ‘creatief’ op één lijn met ‘artistiek’.

Anderen voelen trauma’s opborrelen uit de knutselklas. Maar creativiteit gaat net zo goed over het bereiden van een maaltijd met restjes uit de koelkast, het verzinnen van een personeelsfeest, het herstellen van een auto met vreemde onderdelen of het ontwikkelen van een nieuw spelsysteem in het voetbal. Creativiteit is ons vermogen om te beantwoorden aan de noden van het moment.

We zetten onze creativiteit elke dag in. Vaak zonder het te beseffen. Daardoor zetten we het ook vaak niet in zijn volle potentieel in.

Creative Life Coaching focust op de creativiteit in elke klant, maakt er een bewust instrument van en bouwt nieuwe gewoontes op om er dagelijks voluit gebruik van te maken. Het helpt je oude gewoontes en patronen en je eigen talenten en rijkdommen in kaart te brengen, en toont je hoe je het creatieve proces als sjabloon kan gebruiken voor je leven en je werk.

Mensen met artistieke jobs maken er in eerste instantie gebruik van. Zij kennen de waarde van hun creatieve vermogen en willen het bewust kunnen inzetten.

Maar ook elke ondernemer die een bedrijf op de wereld zet, heeft er baat bij zijn creativiteit bewust te hanteren en in te zetten.

Een ondernemer houdt zich zo min mogelijk bezig met het zelf managen van zijn bedrijf, dat delegeert hij. Een ondernemer probeert elke dag een extra te zijn in haar eigen bedrijf. Zij is creatief en speelt in op de noden van de dag, houdt iedereen wakker en gemotiveerd. De baas is de speelvogel die zijn bedrijf behoedt voor vastgeroeste patronen die het uiteindelijk weerloos maakt in een snel veranderende wereld.

Als creatief ondernemer maak ik tv- en theaterproducties sinds 1994.

Als coach ben ik opgeleid NLP practitioner en beëindig ik de professional coach opleiding bij The Coaching Square, die rechtstreeks geaccrediteerd wordt door de ICF, International Coaching Federation.

Als Creative Life Coach toon ik u de toegang tot uw volle creatieve vermogen.

Vraag gerust meer info via het contactformulier.

27 weergaven0 opmerkingen
bottom of page