Je eigen Uur Blauw. 

Ben je iemand dierbaar verloren? 

Zoek je naar een eigen helend ritueel?

Wil je een eerbetoon brengen?

Ik wandel met je mee in dit Doe Het Zelf Uur Blauw,

geïnspireerd op de podcast reeks Het Uur Blauw.

Ik stel je vragen die je voor jezelf beantwoordt

en reik gedachten aan om je rouwproces vorm te geven.

Samen maken we een eerbetoon aan de overledene.

Voor de prijs van een boek of een theatervoorstelling en zeker niet alleen

voor mensen die iemand verloren tijdens de corona crisis.

Download nu en wandel morgenvroeg de zon tegemoet.

"Op woensdag 18 november heb ik samen met mijn man aan zee ons Uur Blauw beleefd. Bewust al wandelend 'stilstaan' bij ons verdriet werkte voor ons allebei helend. Het deed ons allebei deugd om bij onszelf op zoek te gaan naar de antwoorden op de vragen die werden gesteld. We werden heel goed begeleid in onze oortjes en we waren er niet alleen: mijn beide overleden ouders waren ontzettend dicht bij ons. De kleuren waren magisch die ochtend en de zon verwarmde ons hart de rest van de dag. We zijn heel dankbaar voor ons Uur Blauw en hopen dat het nog voor vele mensen troost kan brengen."

Nathalie en Stefan.

"Hoe ik mijn eigen uur blauw heb beleefd? 

Soms kom je in je leven een echt mooie mens tegen. Die zomaar even naast je loopt. Die een denkbeeldige arm om je heen slaat op dat moeilijke moment. Wanneer de nacht overgaat in de dag. De zon u haar energie brengt. Die met enkele oprechte warme woorden zoveel genegenheid kan geven. Ook al ken je hem niet. Die bij zo een moeilijk onderwerp kwetsbaar jouw verlies herkent en helpt te plaatsen. 

Durf het toe te laten, dan begint het al bij ‘goedemorgen’... 

Dat je zelf een audiowandeling maakt, is prachtig omdat je dan volledig eerlijk tegen jezelf kan zijn. Bovendien is de aanpak heel universeel en zeker niet alleen voor verlies tijdens corona."

Greet.

"Op zaterdag 14 november stond ik met m’n mama voor dag en dauw op de Kalmthoutse Heide, gepakt en gezakt en met Doe Het Zelf Uur Blauw in onze oortjes. Het was net gestopt met regenen, de hemel trok langzaam open en in het oosten veranderde zwart in blauw, en grijs in oranje-paars. Kraanvogels vlogen over, een lange V in de lucht. Wat doet het goed om zo vroeg op de dag de natuur op te zoeken, en te zien dat alles vol leven is, vol verandering, vol schoonheid.

Mijn mama verloor haar jongste zus tijdens de tweede corona golf. Het afscheid zelf was in mineur, ik kon er niet bij aanwezig zijn. Voor mij voelt dat ontnomen afscheid, en die ontnomen laatste maanden bijna even zwaar als het verlies zelf.

Door het maandenlange isolement zijn er zoveel gesprekken niet gevoerd en zoveel gevoelens niet uitgesproken. Een vroege ochtendwandeling en -babbel over verlies, met de audiowandeling als leidraad, was een zachte pleister op de wonde. Een open landschap creëert ruimte voor grote gevoelens. De afwezigheid van andere mensen, zo vroeg op de dag, geeft moed om moeilijke dingen toch in woorden te proberen vatten."

Matthias